18. februar 2015De fleste av Skagerak Denmarks møbler er laget av teak - på grunn av det attraktive utseende og de gode egenskapene i treverket. Treet byr på et spennende fargespill med mørke og gyldne toner. Det høye innholdet av naturlige, impregnerende oljer gjør teak svært motstandsdyktig mot sopp og råte. Derfor er teak et ideelt materiale for møbler, både innendørs og utendørs.

Gode grunner til å velge tre
Tre er et vakkert og naturlig materiale. Sammenlignet med mange andre materialer har det en rekke gode egenskaper med hensyn til CO2 og klimaet vårt, ettersom det er en fornybar ressurs. Skageraks produkter i teak fremstilles hovedsaklig hos to indonesiske samarbeidspartnere av indonesisk plantasjetre. De indonesiske plantasjene er meget gamle, og kan derfor levere trær, som har levd lenge nok til å ha utviklet det høye innholdet av natrulig impregnerende oljer, som er helt essensielle for teaktreets unike holdbarhet og ekstremt lange levetid.

FSC - Forest Stewardship Council og Skagerak Denmark
Skagerak Denmark støtter FSC, fordi de ønsker å bidra til å sikre naturen og sosiale forhold i skogen der en stor andel av trevirke stammer fra. Så så langt som mulig benyttes FSC-sertifisert trevirke. Hoveddelen av våre møbler i eik er FSC®-sertifisert, og vårt mål er at alle våre møbler å være så i 2020.

I enkelte serier er det kan annet trevikre forekomme, blant annet grunnet av det faktum at det er ikke nok FSC-sertifisert trevirke på markedet som oppfyller våre strenge kvalitetskrav. Skagerak Denmark er imidlertid i nært samarbeid med leverandører, FSC Danmark og private konsulenter til å arbeide med FSC-produkter for å redusere denne andelen.

I juni 2014 ble Quality Manager hos Skagerak Denmark kåret til formannskapet av FSC® Danmark. Dette gir de muligheten for et tettere samarbeid med FSC og dermed kunne arbeide enda mer integrert med fremdriften og utviklingen av FSC generelt.

Skagerak Denmark har vært medlem av FSC siden 2003. Deres sertifiseringsnummeret er RA-COC-000903 og deres lisens er FSC®-C004462.

Les gjerne mer om FSC sertifisering her